Školica baleta “Disciplina mašte i pokreta”

DISCIPLINA MASTE  je odgovor na potrebu dece da kroz pokret iskažu svoje emocije, kreativnost, ispričaju priču, imitiraju.

Deca uče da:

 • Pravilno postave i drže telo
 • Razvijaju snagu i elastičnost, ponavljanjem vežbi i pokreta
 • Razvijaju koncentraciju, osecaj odgovornosti i poverenja kroz timski rad
 • Vežbaju kretanje  i orijentaciju u prostoru
 • Spoznaju šta je to samodisciplina i upornost

Program je baziran na korektivnim vežbama, tehnikama klasicnog i modernog baleta, scenskom pokretu. Sastavni deo programa su vežbe koncentracije, vežbe uspostavljanja medjusobnog poverenja i tolerancije.

Program je prilagodjen devojčicama i dečacima od 2,5 do 7 godina. Časovi se odrzavaju dva puta nedeljno, u trajanju od 45 minuta.

U početnoj fazi programa deca uče da pravilno postave i drže svoje telo. Rekreativnom gimnastikom, kojom započinjemo svaki cas, jačaju i oblikuju svoje misice.

U drugoj fazi programa, deca se upoznaju sa modernijim formama plesa. Uče slobodnije pokrete u kojima će se oslikavati gracioznost i gipkost koju su stekli u prvoj fazi programa. Deca otkrivaju da se svaka emocija može ispoljiti kroz pokret.

Treću fazu karakterišu ritmične vezbe, koje služe da poboljšaju koordinaciju i koncentraciju. Vežbe su prilagodjene uzrastu deteta i imaju za cilj postizanje brzine i oštrine pokreta .

ŠKOLICA GLUME “ART BEAT”

Cilj programa je osvestiti, probuditi i upotrebiti kreativni potencijal deteta.

Šta sve mozemo sa nasim telom, kako ga upotrebiti na sceni, artikulacije govorne radnje I dikcija su samo neke od oblasti kojima se u našem programu bave voditelji radionica sa decom.

Nakon perioda od 4 meseca, radionica ulazi u finalnu fazu, priprema snimanja kratkog igranog filma. Polaznici će saznati kako nastaje film, kako se snimaju slika i zvuk, šta je montaza i kako se igra pred kamerom. Nakon toga snimamo kratki igrani film i svako dete će dobiti disk sa filmom.

Filmske radionice ARTBEAT centra, koji se 15 godina bavi dramskom pedagogijom, vodi autorski tim emisija za decu koji se emitiju na RTS-tv pod nazivom vrtić “Društvance” i “Šarlo vas vodi”.

ŠKOLICA SPORTA „STOPALIĆI“

 Akcenat na motoričkom razvoju (osnovi atletike, gimnastike, vežbe za jačanje celog trupa, muzičke koreografije, vežbe za ravna stopala, korektivne vežbe za leđa).

Kroz animaciju, pričice i treninge vodi diplomirani profesor fizičkog vaspitanja i sporta i licencirani trener za predškolski sport Tijana Stanković.

Program:

 • Razvoj onovnih motoričkih sposobnosti kod dece uzrasta od 3 do 6 godina (koordinacija, motorika, ravnoteža, snaga)
 • Osnovi gimnastike i atletike
 • Vežbe sa loptom
 • Korektivne vežbe za stopala i leđa
 • Koreografije, muzika i koraci prilagođeni datom uzrastu
 • Animacija, vežbanje kroz pričice, igra i zabava
Raspored dnevnih aktivnosti
DANVREMEAKTIVNOST
Ponedeljak10:00-10:45, 10:45-11:30Balet “Disciplina mašte i pokreta”, Školica glume “Art Beat”
Utorak10:00-10:40Školica sporta “Stopalići”
Sreda10:00-11:00, 09:15-13:15Muzička radionica “Dečija Pevaonica”, Logopedske radionice (po grupama)
Četvrtak09:30-10:15, 10:15-11:00Balet “Disciplina mašte i pokreta”, Školica karatea “Srem”
Petak10:00-11:00Engleski jezik

Napomena: Muzička radionica “Dečija Pevaonica”, kao i logopedske radionice se održavaju svake druge srede!