Logoped

Logoped

Ko je logoped?

Logoped u vrtiću “Kuća Malih Stopala” je stručnjak za govorno-jezičku patologiju, koji posmatra, testira, dijagnostikuje i radi na otklanjanju poremećaja govora, jezika i glasa i radi na rehabilitaciji i prevenciji govorno-jezičkih poremećaja kao i poremećaju fluentnosti govora.

Kako učimo da pričamo?

Deca se radjaju sa urodjenim programom za učenje jezika. Svako dete u prvoj godini života treba da prodje fazu gukanja i brbljanja i tako uvežbava svoju motoriku za izgovor svih glasova maternjeg jezika.

Kada se u vrtiću uključuje logoped?

Logoped u vrtiću stupa na snagu kada razvoj govora deteta odstupa od uzrasnih normi, bilo da je u pitanju nerazvijen govor, kašnjenje u govoru, poremećaj atrikulacije, odnosno nemogućnost ili nepravilnost u izgovoru glasova, nepravilan rukopis, nesavladana veština pisanja, problem u savladavanju matematičkih veština, problem savladavanja pisanog jezika, poremećaj ritma i tempa govora, poremećaj u razvoju jezičkih struktura koji se ispoljava problemima u razumevanju i produkciji govora,odnosno kada dete ne razume ili ima agramatičan govor.

Roditelji i osobe s kojima dete svakodnevno provodi vreme često ne znaju kada treba potražiti pomoć logopeda. Mnogi roditelji se pitaju kada bi dete trebalo da progovori ili da već ima razvijen govor.

Roditelji bi trebalo da budu upućeni u to koje su norme za određeni uzrast i da prate razvoj deteta.

LOGOPED U VRTIĆU “KUĆA MALIH STOPALA”:

U vrtiću “Kuća Malih Stopala” u svakom trenutku Vam stoji na raspolaganju naš logoped sa dugogodišnjim iskustvom koji je uključen u svakodnevni rad vrtićkih grupa i psiholog kao stručni saradnik.

Sva logopedska testiranja dece u našem vrtiću su besplatna.

Deca koja su korisnici vrtića imaju 50% popusta na individualne logopedske tretmane.

Zakažite posetu objekta

Pre nego upišete dete, možete nas posetiti i razgledati objekat, kao i obaviti informativni razgovor sa zaposlenima i stručnim licima u vrtiću.

Logoped u jaslenoj grupi:

Logoped u srednjoj vrtićkoj grupi:

Logoped u predškolskoj grupi: