Predškolsko na Novom Beogradu i na Zvezdari

Pripremni predškolski program u vrtiću Kuća Malih Stopala

Naše druženje počinje ovde. Popunite formular ili pozovite 066/088-839 kako biste zakazali razgledanje vrtića.
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Izaberite lokaciju vrtića:
Kuća malih stopala

Pripremni predškolski program

Kuća Malih Stopala je privatna predškolska ustanova verifikovana od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i kao takva ostvaruje pripremni predškolski program kao obavezan deo predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

Po završetku pripremnog predškolskog programa, deca dobijaju uverenje koje je neophodno za upis u osnovnu školu.

Sa radom smo počeli 2017. godine i nalazimo se na dve lokacije, na Novom Beogradu i Zvezdari.

Cilj naše ustanove je da deci pružimo najbolji oblik vaspitno-obrazovnog rada, kao i optimalne uslove za srećan i pravilan razvoj dece.

Šta je pripremni predškolski program?

Priprema za polazak u školu je jedan od najzahtevnijih zadataka u predškolskom obrazovanju i vaspitanju i predstavlja prvu od 9 etapa obaveznog školovanja.

Ovim programom deca razvijaju mnoge veštine i sposobnosti, a posebno zrelost, gotovost i spremnost koje podrazumevaju da dete dostiže fizički i psihički nivo koji će mu omogućiti da isprati i zadovolji zahteve u školi.

Ko pohađa pripremni predškolski program?

Pripremni predškolski program je obavezan za svu decu uzrasta od 5,5 do 6,5 godina.

Koliko traje pripremni predškolski program?

Program traje 4 sata dnevno u periodu od septembra do juna, tokom školske godine pred polazak u školu.

Zašto je važan i šta obuhvata pripremni predškolski program?

U ovom uzrastu, odvijaju se ključne promene u razvoju deteta. Tokom ovog perioda, deca otkrivaju i razvijaju svoje potencijale, proširuju znanja i iskustva, produbljuju motivaciju za učenje u novom socijalnom kontekstu.

Pripremni program omogućava individualni pristup svakom detetu, u skladu sa njegovim sposobnostima, a istovremeno obuhvata aktivnosti i sadržaje koji doprinose razvoju:

Kuća malih stopala

Galerija slika

Benefiti

Namenski projektovan prostor

Svaka prostorija u vrtiću je sigurna i bezbedna za decu, bez stepenica. Sobe su velike, dobro osvetljene i zadovoljavaju sve higijenske i zdravstvene uslove.

Psiholog

Psiholog je u svakom trenutku tu da prati razvoj dece u grupi, organizuje različite vrste radionica, savetuje roditelje i pruža im podršku.

Besplatna školica sporta

Dete razvija motoričke veštine, stiče zdrave navike kroz fizičku aktivnost i razvija socijalizaciju sa vršnjacima kroz timski rad.

Izleti i putovanja

Tokom godine organizujemo veliki broj jednodnevnih izleta širom Srbije, kao i rekreativne nastave dva puta godišnje. Na ovaj način omogućavamo deci da iskoriste vreme van vrtića, steknu nova iskustva i provode više vremena družeći se sa vršnjacima.

Besplatan engleski i ruski jezik

Engleski jezik i ruski jezik su besplatne dodatne aktivnosti koje nudimo. Vaše dete će razviti pravilan govor i razumevanje i stvoriti dobru osnovu za dalje učenje stranih jezika.

Logoped

Naš logoped radi testiranja i individualne tretmane sa decom, prati njihov napredak i priprema ih za školu.

Zdrava ishrana dece

Tokom boravka u vrtiću vaše dete će imati 4 obroka (doručak, voćnu užinu, ručak, slanu ili slatku užinu). Birate između standardnog, veganskog ili vegetarijanskog jelovnika.

Izveštaji o napretku dece

Dva puta godišnje dobijate kompletan i opširan izveštaj o napretku deteta po svim aspektima razvoja. Ove izveštaje kreiraju vaspitači, logopedi i psiholozi na osnovu posmatranja dece tokom perioda od 6 meseci.

Iskoriste subvencije grada Beograda i platite vrtić 33.000 dinara manje

Ukoliko Vaše dete nije dobilo mesto u državnom vrtiću, imate pravo na subvencije Grada Beograda i možete upisati dete po ekonomskoj ceni. Refundacija Grada Beograda iznosi 33.000 RSD mesečno.
Kuća malih stopala

Aktivnosti

Školica mjuzikla "Mjuziklica"

Mjuziklica je mala škola umetnosti, kreativnosti, improvizacije i druženja. Igrama za glas i telo vežbamo i razvijamo pravilan govor, sluh, motoriku, koordinaciju, koncentraciju, komunikaciju i osećaj za timski duh. Osim igara, deo programa čine i autorske pesme u sklopu mjuzikl komada u kojem svaki polaznik dobija svoju ulogu. U saradnji sa dečijim pozorištima u Beogradu, posećujemo dečije predstave i učimo šta sve potrebno da bi se izvela jedna predstava.

Balet "Disciplina mašte i pokreta"

Balet u vrtiću pruža deci brojne benefite. Ona se bave fizičkom aktivnošću koja poboljšava držanje tela, razvija koordinaciju i motoričke veštine. Takođe, balet podstiče muzičku osetljivost, kreativnost i izražavanje, te razvija koncentraciju i disciplinu. Kroz scenske nastupe, deca takođe grade samopouzdanje.

Školica programiranja

Naš interaktivni program omogućava deci uzrasta od 3 do 7 godina da se kroz igru i kreativne aktivnosti upoznaju sa osnovama programiranja. Pružamo im mogućnost da istraže svet programiranja koristeći inovativne tehnologije i najsavremenije metode rada zasnovane na STEM principu.

Školica sporta "Stopalići"

U našoj ustanovi posvećujemo veliku pažnju fizičkom razvoju dece. Zato u vrtiću “Kuća Malih Stopala” redovno organizujemo školicu sporta svake nedelje kako bismo deci pružili usmerenu fizičku aktivnost i omogućili im pravilan fizički razvoj.

Muzička radionica "Pevaonica"

Svake nedelje, Ivan iz Pevaonice dolazi sa svojom gitarom i dobrim raspoloženjem da nam ulepša dane. Deca u Pevaonici pokazuju svoje prve znakove interesovanja za muziku i pesmu.

Ruski i engleski jezik

Učenje stranih jezika u predškolskom uzrastu donosi brojne benefite kao što su razvoj jezičkih sposobnosti, kognitivne prednosti, razvijanje kulturne svesti, unapređenje komunikacijskih veština, potencijalno poboljšanje akademskog uspeha, olakšano usvajanje novih jezika i razvoj socijalnih veština.

Šta roditelji kažu o nama

Česta pitanja roditelja

Suprug nije zaposlen, da li mogu da dobijem odbijenicu?

Da, kod upisa dece u državni vrtić, prednost pri upisu imaju deca čija su oba roditelja zaposlena. Međutim, kada je u pitanju odbijenica, zaposlenje roditelja ne pravi razliku. Odbijenicu dobijaju deca koja nisu dobila mesto u državnom vrtiću.

Šta je sve uračunato u cenu?

Celodnevni boravak dece od 07 – 18 časova
• Četiri obroka dnevno (doručak, voćna užina, ručak, užina II) – mogućnost biranja između standardnog i veganskog jelovnika
• Boravak dece pod nadzorom stručnog kadra
• Engleski jezik
• Školica sporta
• Kreativne radionice
• Logopedske radionice
• Vaspitno – obrazovni rad sa decom

Koliko ima vaspitača u grupi?

U svakoj vaspitnoj grupi imamo minimalno 2 vaspitača, a često se dešava da u grupama imamo ukupno čak i do 3 vaspitača.

Kako izgleda režim dana?
Raspored dana može varirati u zavisnosti od planiranih aktivnosti za određenu nedelju. Naš standardni režim dana možete videti OVDE.
Koliko traje proces adaptacije dece?

Proces adaptacije i dužina trajanja mogu se razlikovati kod svakog deteta. Kod neke dece, adaptacija može trajati nekoliko dana, dok kod druge dece može potrajati i nekoliko nedelja. Važno je da roditelji uspostave saradnju i prate instrukcije vaspitača iz grupe. Detaljnije o procesu adaptacije možete pročitati OVDE.

posebna poslastica za decu i roditelje

Noćenje u vrtiću

Svakog poslednjeg petka u mesecu, organizujemo noćenje u našem vrtiću.

Deca se raduju noćenju jer uvek radimo nešto novo i zanimljivo, dok se roditelji raduju jer imaju slobodno veče jednom mesečno, dok su im deca na bezbednom.

Do sada smo organizovali preko 100 žurki za mališane, od kojih je svaka bila različita i posebna na svoj način.
Godina iskustva
0
Malih stopala
0 +
Stručnih lica radi u vrtiću
0 +
Kuća malih stopala

Naš tim

U Kući Malih Stopala se uvek traži mesto više!

Zakažite razgledanje

Razgledanje vrtića možete zakazati telefonskim pozivom ili popunjavanjem naše online forme sa desne strane.

Nakon uspešnog popunjavanja forme naš tim će Vas kontaktirati u vezi termina sastanka.
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Izaberite lokaciju vrtića:

Zakažite pozivom na telefon